jueves, 8 de diciembre de 2011

Puigmal, primera estació de les Neiges Catalanes a iniciar temporada

Divendres passat, 2 de desembre, com preveia la majoria dels votants de l’enquesta del bloc, va començar la temporada d’esquí als Pirineus Orientals. Concretament, Puigmal ha estat la primera estació de les Neiges Catalanes a obrir les seves portes als esquiadors.

Es pot accedir a les pistes que estan a més altura de l’estació, com Montserrat o Prat de la Tosa. Ara bé, els obstacles climàtics no s’han pogut evitar cada dia i Puigmal ha hagut de tancar aquest dimarts per excés de vent, tot i que hi ha gent que pensa que ha estat pel manteniment de la neu.

Com que a la zona baixa de l'estació no es pot
crear neu, l'única manera d'accedir a les pistes
i tornar és pujant i baixant amb el telecadira.
Aprofitant el pont, clubs d’esquí com el CANM Cerdanya, el Ceretà, el Club d’Esquí Llívia o l’Elit estan anant-hi cada dia. Tot i així, hi ha una gran preocupació per la falta de nevades d’aquesta temporada, ja que els més optimistes esperen que la propera sigui poc abans de Nadal. Aquesta mancança pot posar en crisi el turisme rural pel qual es caracteritza la Cerdanya.

Mentrestant, les estacions d’esquí intenten mantenir i crear neu artificial aprofitant el fred i, de fet, es podrà accedir a la pista Coma Oriola, de Masella a partir d’aquest divendres, 10 de desembre.




No hay comentarios:

Publicar un comentario